9 Μαρτίου 2012

Μια αλλιώτικη πίτσα...

Η τέλεια πίτσα για τους vegans κι όσους νηστεύουν, αλλά και κάτι έξω από τα συνηθισμένα για εκείνους που τρώνε τα πάντα. Χωρίς κρεάς και τυρί.
πίτσα πατάτας, potato pizza
© Cooking etc.
Υλικά για 1 πίτσα:
1 ζύμη για πίτσα (βλ. συνταγή εδώ)
600 γρ. πατάτες (2-3 μετρίου μεγέθους)
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλ.  φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κουκουνάρια
4 κ.σ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τις περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέυουμε καλά προκειμένου να λαδωθούν όλες οι πατάτες. Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 20 λεπτάκια στους 200C.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το σκόδρο και τα χτυπάμε στο multi μαζί με τα κουκουνάρια και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε μια κυκλική βάση που να χωράει στο ταψί μας. Με πινέλο αλείφουμε με λάδι το ταψί και το αλευρώνουμε  λιγάκι. Μεταφέρουμε τη βάση της ζύμης στο ταψί.

Απλώνουμε το πέστο βασιλικού στη βάση της πίτσας, περνάμε μια στρώση με τις πατάτες, προσθέτουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε την πίτσα στους 200C. Την βγάζουμε από το φούρνο μόλις το κάτω μέρος της βάσης έχει πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
πίτσα πατάτας, potato pizza
© Cooking etc.
πίτσα πατάτας, potato pizza
© Cooking etc.
πίτσα πατάτας, potato pizza
© Cooking etc.

6 σχόλια:

  1. Μμμμμμ.... φαίνεται τέλεια!!!!!!!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βγήκε πολύ νόστιμή! Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ διαφορετική πίτσα! Τέλεια για χορτοφάγους και νηστεύοντες! Και με την πατατούλα αναμφίβολα θα είναι πολύ χορταστική! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη! Με τόσους υδατάνθρακες φυσικά και χορταίνεις! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη!Ωραίος συνδυασμός υλικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή