3 Μαρτίου 2012

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Πολύχρωμη νηστίσιμη σαλάτα και πάνω απ' όλα θρεπτική. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του περιοδικού vita. Αν, μάλιστα, τα φασόλια συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό, όπως ψωμί ή ρύζι, τότε η ποιότητα των πρωτεϊνών που προκύπτει είναι ισάξια του κρέατος και του ψαριού.
© Cooking etc.

Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 30'-40' λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λιγάκι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, την πιπεριά και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα φασόλια με τα λαχανικά, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Υλικά για 4 άτομα: 
1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
1 κρεμμύδι
1 πράσο μικρό
1 πιπεριά φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 φλ. μαϊντανός
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι-πιπέρι

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμη θα πρέπει να είναι! Και τι ωραία χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ! Είναι πολύ νόστιμη και εύκολη! να τη δοκιμάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή